Därför håller skidåkningen i Stranda världsklass

Bra fallhöjd, hundratals toppturer och nederbördsmängder av japanska mått gör norska Stranda till en riktigt vass skidort. Om du sedan lägger till ett effektivt liftsystem, som nästan alltid är folktomt, får du världsklass. Från att ha varit en trött (men charmig) lokal backe med sega t-krokar har Stranda de senaste åren vuxit till en modern skidort. Här följer 5 skäl att åka till Stranda:

En helt vanlig dag i Stranda.

1. Nederbörden
Stranda ligger på norska Vestlandet, som är Europas mest nederbördsrika område. Den mesta nederbörden kommer på vinter. Mest snö brukar det komma med lågtryck från nordväst. Då uppstår samma fenomen som på japanska Hokkaido, att fuktig havsluft pressas över höga kustberg. Alla kan inte pricka ett dump, men de stora snömängderna gör att säsongen blir lång. Det i sin tur gör att området har riktigt fin vårskidåkning.

Som Alperna, fast utan trängsel.

2. Toppturerna
Stranda ligger på östra Sunnmöre och byn är en perfekt utgångspunkt för hundratals fina toppar. Vill du vidga vyerna efter att ha plockat klassiker som Slogen, Urfjellet, Auskjeret, Kvitegga och Blåbretind, är det bara att ta färjan över någon av fjordarna och fortsätta skörden av klassiker i områden som Sunnmöre Väst och Öster om Storfjorden. 
Vi har samlat 30 toppturer i området kring Stranda i en digital guidebok. Kolla in den här.

  Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!