Därför håller skidåkningen i Stranda världsklass

Bra fallhöjd, hundratals toppturer och nederbördsmängder av japanska mått gör norska Stranda till en riktigt vass skidort. Om du sedan lägger till ett effektivt liftsystem, som nästan alltid är folktomt, får du världsklass. Från att ha varit en trött (men charmig) lokal backe med sega t-krokar har Stranda de senaste åren vuxit till en modern skidort. Här följer 5 skäl att åka till Stranda:

En helt vanlig dag i Stranda.

1. Nederbörden
Stranda ligger på norska Vestlandet, som är Europas mest nederbördsrika område. Den mesta nederbörden kommer på vinter. Mest snö brukar det komma med lågtryck från nordväst. Då uppstår samma fenomen som på japanska Hokkaido, att fuktig havsluft pressas över höga kustberg. Alla kan inte pricka ett dump, men de stora snömängderna gör att säsongen blir lång. Det i sin tur gör att området har riktigt fin vårskidåkning.

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!

Pris: 199:-/år

Bli medlem här.