Därför är skidåkningen bäst på våren

När vårsolen värmer är det helt fel tillfälle att ställa undan skidorna – för det är nu skidåkningen är som bäst. Här följer 7 skäl till varför du ska älska våren:

1. Snön är säkrare
På våren är snön ofta säkrare än under vintern. Orsaken är att snötäcket många gånger värmts upp och luriga lager därmed försvunnit. Men glöm inte att när solen värmer så kan risken för blöta lössnölaviner öka. Så fortsätt att läsa lavinprognosen, även om det står april i kalendern.

2. Du får åka slush
Känslan av köra storslalom på nytinad skare är riktigt skön och det är lätt att känna sig som en världsmästare. Tricket är att inte låta solen tina snön för mycket - det räcker med ett par centimeter. Läs Så sätter du det perfekta våråket om du vill lära dig vårskidåkningens ädla konst.

På våren kan du fortfarande hitta kallsnö – bara du vet var du ska leta.

3. Du kan campa utan att frysa ihjäl
Att tälta ger skidäventyret extra krydda och så blir man mer flexibel - man kan skippa att boka boende och bara dra dit snön är bäst. Det är ofta ganska bistert att campa mitt i vintern, men att slå upp tältet bland vårfåglar på en framtinad gräsplätt i april kan vara rena lyxen.

  Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!