Bästa åken i Vatnahalsen – vinterns hetaste destination

 

Från att vara helt okänd har Vatnahalsen på bara några år vuxit till topptursdestinationen på allas läppar. Vatnahalsen når du bara med tåg, men du gör det enkelt genom att åka till Myrdal från antingen Oslo eller Bergen. Vid stationen tar du på dig skidorna eller byter till Flåmsbana för att ta dig den sista kilometern ner till hotellet i Vatnahalsen.

 

Vatnahalsen Hotel ligger ski in topptur out.

Det är det enda boendet i området och den naturliga utgångspunkten för många av toppturerna. Skidåkningen runt Vatnahalsen är varierat lekfullt, där branter, klippor, smårännor och lite flackare partier avlöser varandra i ett skönt flöde. Det påminner om att åka skidor i Riksgränsen, men allt är mycket större. Vatnahalsen har många fina toppturer, men här följer tre favoriter.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som Premiummedlem på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till nästan 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren. Dessutom får du bra rabatt på våra 10 digitala guideböcker. Pris: 229:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet PremiumPlus får du, förutom ovanstående, även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker. Pris: 399:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!