Är detta Skandinaviens hemligaste topptursområde?

Inte långt ifrån topptursgiganterna Sunnmöre och Romsdal ligger ett område som har hamnat skönt i skuggan av sina berömda grannar. Trots att turerna är både många, snösäkra och lättillgängliga har du ofta fjället för dig själv. Järv, kungsörn och havsörn hjälper till att förstärka känslan av vildmark. Området, som ligger runt byarna Stordal och Valldal, har vi på Snösäker har valt att kalla Öster om Storfjorden.

En bortglömd dal i Alperna? Nope, bara rätt sida av fjorden.

Snörika mjukglassar
Bergen på den här sidan fjorden är inte lika spetsiga som de i Sunnmöre, utan känns mer som inbjudande mjukglassar. Längs fjorden och upp i dalarna går vägar som gör det lätt att ta sig till utgångspunkten för många av toppturerna. Här faller ett normalår 3000-4000 millimeter nederbörd och det ger väldigt snörika vintrar. Jämfört med Sverige har Stockholm 539 mm/år, Blöteborg 776 mm/år och det svenska pudermekkat Åre 900 mm/år.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!