Detta är Sveriges bästa lätta topptur

Sverige har många fina lätta toppturer, men det är ett åk som är lite vassare än de andra – Majtoppen. Denna pärla ligger i fjällmassivet Ahkka och har allt det du vill ha: en fin topp, ett läckert massiv, pampiga vyer och ett långt åk på en stor fjällsida.

Ahkkamassivet – här trängs glaciärer, kammar, rännor och långa åk på en liten yta.

På gränsen till Sarek
Ahkka är ett mäktigt massiv på gränsen till Sarek i Lappland. Här finns det ett 10-tal toppar, varav den högsta är Stortoppen som med sina 2015 meter över havet är Sveriges 8:e högsta topp. Det är den topp i Sverige som ger den högsta fallhöjden. Massivet kryllar av stora bergssidor, glaciärer och branta åk.
Toppturen till Majtoppen tar skidåkare ner genom vackra miljöer i en lutning som aldrig överstiger 30 grader. Som bonus är det nästan 1200 meter i fallhöjd.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!