Detta är Sveriges bästa lätta topptur

Stora ytor med cruisinglutning väntar på Majtoppen.

Sverige har många fina lätta toppturer, men det är ett åk som är lite vassare än de andra – Majtoppen. Denna pärla ligger i fjällmassivet Ahkka och har allt det du vill ha: en fin topp, ett läckert massiv, pampiga vyer och ett långt åk på en stor fjällsida.

Ahkkamassivet – här trängs glaciärer, kammar, rännor och långa åk på en liten yta.

På gränsen till Sarek
Ahkka är ett mäktigt massiv på gränsen till Sarek i Lappland. Här finns det ett 10-tal toppar, varav den högsta är Stortoppen som med sina 2015 meter över havet är Sveriges 8:e högsta topp. Det är den topp i Sverige som ger den högsta fallhöjden. Massivet kryllar av stora bergssidor, glaciärer och branta åk.
Toppturen till Majtoppen tar skidåkare ner genom vackra miljöer i en lutning som aldrig överstiger 30 grader. Som bonus är det nästan 1200 meter i fallhöjd.

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!

Pris: 229:-/år

Bli medlem här.