Åk skidor från Kebnekaises Nordtopp – Sveriges näst högsta fjäll

Sista biten mot nordtoppen. Sydtoppen till vänster i bild.

De senaste åren har det varit en fajt mellan Sveriges två högsta fjäll om vilket som är det högsta. Vid de senaste mätningarna har Kebnekaises Nordtopp faktiskt varit högre än Sydtoppen.  Anledningen är att Sydtoppen består av en glaciär som minskat i höjd på grund av den globala uppvärmningen. Mätningarna sker i september, så för oss skidåkare är Sydtoppen fortfarande högst. Men som äventyrsberg vinner Nordtoppen – här finns mer spännande saker att göra.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!