2 böcker som gör din skidåkning bättre, säkrare och roligare

Snösäker är boken för dig som vill öka säkerheten vid skidåkning i offpist och på topptur. Du lär dig steg för steg att bedöma lavinfara, varför den uppstår och hur du gör för att minimera risken. Men skidåkning utanför pisterna handlar om mycket mer än laviner. I Snösäker får du även lära dig allt du behöver veta om toppturer, hur du tajmar det perfekta våråket, var du hittar den bästa snön, hur du planerar skidresan och vad du ska tänka på när du köper kläder och utrustning.
Snösäker är på 172 sidor och kostar 229 kronor. Är du medlem på Snösäker.se kostar den 185 kronor.
Köp boken Snösäker här.

Planera dina äventyr säkert med Skiddagboken
I Skiddagboken hjälper vi dig att planera ditt offpistäventyr säkert. Genom att bedöma din topptur eller ditt åk utifrån Skiddagbokens tydliga checklista kan du basera dina beslut på fakta och observationer istället för åsikter och tyckande. I Skiddagboken finns även plats för att utvärdera och minnas dina åk och toppturer. Boken är i A6-format – du får lätt ner den i fickan när du är ute på tur. Skiddagboken kostar 99 kronor.
Köp Skiddagboken här.

Du kan även köpa Skiddagboken i paket med Snösäker. Då får du båda böckerna för 299 kronor.
Köp det här.

<strong>Om Snösäker</strong>
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Det gör vi genom sajten Snösäker.se, böcker, föreläsningar och Homeparty. Genom att bli medlem på Snösäker.se får du tillgång till 100-tals artiklar om offpist och topptur, fler än 500 beskrivningar till toppturer i Skandinavien och de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan.
Här blir du medlem på Snösäker.
I boken Snösäker får du massa kunskap som gör din skidåkning bättre, säkrare och roligare.
Läs mer om boken här.
Ett Homeparty innebär att vi kommer hem till dig och föreläser om laviner, topptur eller offpist.
Här kan du läsa mer om Homeparty.