13 toppturer med galna vyer

På Snösäker.se finns beskrivningar till nästan 600 toppturer och många av dessa fjäll har riktigt läckra vyer. Här är våra 13 favoriter:

Storebjörn (till vänster) med Hurrungane i bakgrunden.

Bukkehöe, Jotunheimen
Trots att Bukkehöe är 2314 meter högt är fjället lite av en doldis i Jotunheimen. Berget är västvänt så det blir lite härjat av vinden. Men i ravinen på västsidansidan och på glaciären strax under toppen brukar det samlas fin snö. Utsikten från toppen är bland det häftigaste du kan få som skidåkare i Skandinavien. Galdhöpiggen, det mesta av Högruta och kaxiga toppar runt Leirvassbu, som Kyrkja och Storebjörn. Och vid horisonten trängs alla topparna i Hurrungane.
Läs mer om Bukkehöe här.

Venjedalen bjuder på dramatiska backdrops. Högre upp på Blånebba blir det crazy på riktigt.

Blånebba, Romsdal
Redan när du kliver ut ur bilen på parkeringen i Venjedalen förstår du att det är många toppar som kommer att slåss om din uppmärksamhet idag. Uppvärmningen består av  Venjetind och Blånebbas snygga nordrygg. Men det är när du kommer upp på den flacka toppryggen som utsikten blir bäst – på andra sidan den smala dalen reser sig Trollväggen, som är Europas högsta klippvägg.
Läs mer om Blånebba här.

  Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som Premiummedlem på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till nästan 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren. Dessutom får du bra rabatt på våra 10 digitala guideböcker. Pris: 229:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet PremiumPlus får du, förutom ovanstående, även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker. Pris: 399:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!