12 grymma åk för dig som är slö

Har du skolkat från träningen, eller bara är allmänt slö, men ändå vill gå på topptur? Till dig har vi plockat ut 12 toppturer i Skandinavien där du kan få mjölksyrafri draghjälp av en lift en bra bit upp mot toppen.

När man är ensam i Stryn Vinterski får man spåra all snö själv. Det kan upplevas som jobbigt. På modern svenska kallas det nog puderkränkt.

1. Fina turer vid trevlig hemlis
Stryn är mest känt för sin sommarskidåkning, men precis ovanför byn ligger ett halvhemligt liftsystem (Stryn Vinterski) som inte skäms för sig. Här finns två liftar och en handfull pister. Skidåkningen här blir bäst om du har stighudarna med dig och plockar en av de omkringliggande topparna. En av de mest populära turerna runt Stryn Vinterski är Sölvberget. Här tar du 330 höjdmeter från liften, men får det tredubbla tillbaka när du kör utför igen.
Sölvbergets turbeskrivning hittar du här.

 

2. Kopparåsen – om du behöver sova längs vägen

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Pris: 229:-/år

Bli medlem här.