12 grymma åk för dig som är slö

Har du skolkat från träningen, eller bara är allmänt slö, men ändå vill gå på topptur? Till dig har vi plockat ut 12 toppturer i Skandinavien där du kan få mjölksyrafri draghjälp av en lift en bra bit upp mot toppen.

När man är ensam i Stryn Vinterski får man spåra all snö själv. Det kan upplevas som jobbigt. På modern svenska kallas det nog puderkränkt.

1. Fina turer vid trevlig hemlis
Stryn är mest känt för sin sommarskidåkning, men precis ovanför byn ligger ett halvhemligt liftsystem (Stryn Vinterski) som inte skäms för sig. Här finns två liftar och en handfull pister. Skidåkningen här blir bäst om du har stighudarna med dig och plockar en av de omkringliggande topparna. En av de mest populära turerna runt Stryn Vinterski är Sölvberget. Här tar du 330 höjdmeter från liften, men får det tredubbla tillbaka när du kör utför igen.
Sölvbergets turbeskrivning hittar du här.

 

2. Kopparåsen – om du behöver sova längs vägen

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!