Templet = ballaste berget i Sylarna

ClosePlease login

Sylarna ligger i västra Jämland, precis vid den norska gränsen. Området har många coola toppar, men den snyggaste snyggingen är Templet. Toppen är den första av många du bestiger på den klassiska Syltraversen, men som skidåkare finns det ingen anledning att fortsätta västerut efter att du bestigit den.
Från Templet finns det flera åk: Östsidan erbjuder ett stort och brant åk medan Tempelrännan är en av Sveriges mest klassiska korridorer.

Ena vägen till toppen av Templet är den stora Syltraversen.

Precis norr om Sylarna ligger STFs stugor med plats för cirka 100 personer och där kan du bo med kunglig utsikt över massivet. Hit tar du dig från närmsta väg (Storulvån) antingen genom en skidtur på 16 kilometer, eller genom att åka bandvagn.
För att ta dig till Storulvån är det smidigast att ta tåget och sedan buss sista biten. Tåg till Enafors station och därifrån buss till Storulvån. Bussarna är synkade med tåget.

Här kan du läsa mer om toppturerna i Sylarna

Här hittar du turbeskrivningen till Templet.

I Snösäkers digitala guidebok över Sylarna hittar du beskrivningar till 12 toppturer i Sylarna.

 

Om Snösäker
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Vi sprider kunskapen genom böcker, Homeparty och sajten Snösäker.se. Genom att vara medlem på Snösäker får du bland annat full tillgång till de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan, men också över 500 beskrivningar till toppturer i Skandinavien.