Nu smygstartar vi skidsäsongen!

Under sommaren har det hänt en hel del under huven på Snösäker.se och nu smygstartar vi inför säsongen 19/20. Några nyheter på sajten:

Snart 500 toppturer
Just nu har vi hela 476 beskrivningar till toppturer i Skandinavien. Under sommaren har vi bland annat uppdaterat med fler turer kring Stryn och längs Jotunheimens svar på Haute Route – Högruta. Under säsongen 19/20 kommer vi att nå 500 turbeskrivningar, men vi stoppar inte där. Vårt mål är att kartlägga alla bra toppturer i Skandinavien.

Villa Norngdal – ett av 12 topptursboenden med grymma toppturer utanför dörren.

Topptursboenden – med himlen runt hörnet
Vi får ofta frågor om var man ska bo under sin fjällresa och om vi har några rekommendationer. Det har vi. Under vinjetten med det halvtråkiga namnet Topptursboenden har vi samlat ett gäng boenden där du har riktigt fin skidåkning utanför dörren. Vi tipsar om allt från enkla fjällstugor med självhushåll till coola designhotell som haft kungar och drottningar som gäster. Oavsett standard på våra boenden ligger de galet bra till för skidäventyr.

Webbkameror säger mer än tiotusen ord
En bild från en välplacerad webbkamera ljuger inte och ger ofta en bättre bild av snöläget än en snörapport som skidortens marknadsavdelning pimpat. Så därför är webbkameror ett mycket användbart verktyg i din jakt på bra snö. För att underlätta din snöjakt har vi samlat ett gäng webbkameror på en sida. Gött att ha om du har tråkigt på jobbet eller bara vill uppdatera dig på det aktuella snöläget.

Under hösten och vintern kommer vi att uppdatera Snösäker med fler tjänster, många nya toppturer, massa spännande läsning och mängder av tips som gör din skidåkning bättre, säkrare och roligare.

Nu kör vi!
Fredrik och Rikard